Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA wil aandacht voor auto in mobiliteitsplan

Het Nieuwsblad

24 november 2011

Het mobiliteitsplan blijft voor discussie zorgen in Izegem. De N-VA ziet een uitweg met het Knik-principe en wil de auto de nodige aandacht geven.

Het Actiecomité voor Zelfstandigen in Izegem (AZI) blijft actie voeren tegen het mobiliteitsplan en het daarin gehanteerde Stop-principe. Stop staat voor stappers, trappers, openbaar vervoer en parkeren.

Martkbus geen succes

N-VA komt nu met het Knik-principe op de proppen. 'Knik staat voor kwaliteit, netwerken, iedereen mobiel en knooppunten. Volgens het Stop-principe krijgen bepaalde categorieën de voorkeur zoals stappers, trappers en openbaar vervoer', leggen gemeenteraadsleden Kurt Himpe en Trui Tytgat uit.

'Maar de Izegemnaar gebruikt nog altijd de wagen voor de verplaatsingen en daar zijn duidelijke bewijzen voor. Zo is het gebruik van de wekelijkse marktbus vorig jaar tot een historisch dieptepunt gezakt, ondanks de moeilijke bereikbaarheid van het stadscentrum door de vele werken.'

N-VA pleit voor een optimale mix van de verschillende vervoersmiddelen, dus ook de auto moet zijn plek krijgen. 'We moeten rekening houden met de realiteit: Izegem is geen typische winkelstad en dus is en blijft ook de wagen een vervoersmiddel om te winkelen. Daarom schuiven we het Knik-principe naar voor. Het Izegemse stadscentrum moet bereikbaar blijven met netwerken waarbij er een optimale mix is van de verscheidene vervoermiddelen.'

Intussen laat bevoegd schepen Kurt Grymonprez (SP.A) weten dat de stad nog altijd blijft investeren in de Marktbus en deze ook verder zal promoten. 'Het aantal gebruikers schommelt elke keer', zegt hij.

Kurt Himpe en Trui Tytgat pleiten voor Knik in plaats van Stop.

(Frank Meurisse)