Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA op veel plaatsen alleen naar de kiezer

Het Laatste Nieuws

15 oktober 2011

Een herhaling van de Tieltse stunt, waarbij N-VA en Open Vld samen naar de kiezer trekken, lijkt zich in de andere gemeenten van de Mandelstreek niet te herhalen.

Roeselare:

Voorzitter Mieke Van Hootegem laat weten dat N-VA zich op zijn eigen kunnen en capaciteiten concentreert. "Voolopig trekken we in 2012 zelfstandig naar de kiezer, maar ik sluit niet uit dat er in de toekomst nog gesprekken aangeknoopt worden met bepaalde mensen." Open Vld-voorzitter Francis Reynaert zegt dat een kartel met N-VA niet op tafel ligt, al kan zoiets nooit uitgesloten worden.

Izegem:

N-VA trekt resoluut alleen naar de kiezer. De partij denkt er met boegbeeld Geert Bourgeois sterk uit de hoek te kunnen komen. Ondertussen liet Vlaams Belang-raadslid Stefaan Sintobin weten dat een samenwerking tussen zijn partij en N-VA in de Pekkerstad tot een soort 'Forza Izegem' kan leiden. "Het lijkt er namelijk op dat Geert Bourgeois opnieuw zijn grote droom om burgemeester te worden niet op eigen kracht zal kunnen verwezenlijken, vooral omdat de huidige meerderheidspartijen aaangeven verder te willen gaan met dezelfde coalitie." N-VA-fractieleider Kurt Himpe laat alle twijfel achterwege en zegt dat er geen plannen zijn om zo'n samenwerking op te starten.

Hooglede:

"We hebben niet de intentie om met CD&V in zee te gaan", zegt N-VA-provincieraadslid Kristof Pillaert. "De Hoogleedse situatie is wat apart doordat wij opkomen onder de noemer Samen, waar ook sp.a en onafhankelijken deel van uit maken. Er zijn echter geen gesprekken tussen Samen en Open Vld. Dat idee is bij ons zelfs nog niet opgekomen omdat we van die partij begrepen hebben dat ze alleen naar de kiezer trekken." Open Vld-raadslid Frederik Sap bevestigt dat.

Ardooie:

Er is momenteel geen sprake van een kartel met Open Vld, dat er opkomt onder de noemer Groep 82. "Er is zelfs geen sprake van gesprekken hierover", laat N-VA-voorzitter Fons Lammertyn weten."

Ledegem:

N-VA vormt een onderdeel van Vrijheid & Democratie. V&D vormt op zijn beurt een kartel met CD&V. Die samenwerking ontstond in 1999 en verloopt prima. Er is volgens de partij dan ook geen reden om die stop te zetten en dus ook niet om in zee te gaan met Open Vld.

In Meulebeke is er nog niks beslist en de Ingelmunsterse N-VA lost voorlopig nog niks over een eventuele kartelvorming.

In Staden en Lichtervelde is nog geen N-VA-afdeling, maar die zouden dit jaar wel nog opgericht worden.

(Valentijn Dumoulein en Charlotte Degezelle)