Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Nood aan aparte fuifzaal in Izegem"

De Streekkrant

25 mei 2011

Jong N-VA dringt na klachten van overlast in het oud gemeentehuis in Emelgem aan op een klein stedelijk feestzaaltje. Er was tot voor kort mogelijkheid om een dergelijk zaaltje te huren, maar het stadsbestuur en de Jeugddienst besloten die dienst op te doeken omdat er te weinig kandidaten waren.

De aandacht van Jong N-VA voor de fuifproblematiek werd aangewakkerd door klachten van overlast in het oud gemeentehuis. Raadslid Kurt Himpe (N-VA) signaleerde tijdens de gemeenteraad van mei dat er een fuif georganiseerd werd die voor overlast zorgde. Toen stonden de ramen open, werd een vlaggenmast uit de grond gehaald en werd een deksel van een waterput gehaald. "Maar er was toen ook veel meer aan de hand", stelt Himpe. "Er werd ook voorraad gestolen uit een ruimte in het oud gemeentehuis. De uitbater van de frituurzaak, die een opslagruimte in het oud gemeentehuis huurt, diende klacht in." Burgemeester Gerda Mylle (CD&V) liet toen weten de zaak te onderzoeken. Later bleek dat er in het oud gemeentehuis geen fuiven georganiseerd mogen worden, maar door een foute communicatie werd gemeld dat de zaal voor allerhande activiteiten gehuurd kon worden. Jong N-VA grijpt het incident aan om te pleiten voor een fuifzaal waar jongeren en jeugdverenigingen gebruik van kunnen maken. "Er mogen dan wel zaaltjes beschikbaar zijn, deze zijn volgens ons veel te duur voor jongeren", zegt voorzitter Lothar Feys. "Omdat we de bewoners van het Emelgemse plein steunen en hun klachten begrijpen, vinden we dat er minstens één zaaltje in Izegem moet komen."

Jeugdhuis openstellen

Die vraag stelde Jong N-VA reeds in 2006 en later werd beslist het jeugdhuis eenmaal per maand open te stellen voor dergelijke feestjes. "Deze maatregel werd spijtig genoeg recent ingetrokken waardoor de Izegemse jongeren opnieuw nergens terecht kunnen en genoodzaakt zijn om naar ongeschikte locaties te verhuizen", zegt Lothar. "De Izegemse jongere verdient toch beter?" De jongerenafdeling van N-VA ijvert er daarom voor om het jeugdhuis opnieuw open te stellen of dat er een andere kleine locatie moet worden voorzien. "Een locatie op het industrieterrein lijkt ons bijvoorbeeld een mogelijkheid", besluit de voorzitter.

"Er liep een proefproject waarbij geïnteresseerden het zaaltje De Schuur van het jeugdhuis konden afhuren", zegt schepen Nadia Staes (SP.A). "Dat project werd na zes maand geëvalueerd en toen bleken er slechts drie huurders gebruik van gemaakt te hebben. Dat was overduidelijk geen succes, dus wij zien voorlopig ook geen noodzaak om een extra zaaltje te zoeken." De schepen zal de kwestie voorleggen op de jeugdraad en polsen of er een draagvlak voor is.

(VADU)