Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Mobiliteitsplan voorlopig goedgekeurd

Het Laatste Nieuws

5 oktober 2011

Het nieuwe mobiliteitsplan, waarop de voorbije weken heel wat kritiek kwam, is maandagavond voorlopig goedgekeurd. Schepen Dirk Van Walleghem (CD&V) verzekert dat verschillende opmerkingen in het plan geÔntegreerd raakten. Andere voorstellen stonden "haaks op alle mobiliteitsvisies". De oppositie vroeg meer aandacht voor de handelaars in het centrum.

Het mobiliteitsplan is een uitbreiding van het plan van tien jaar geleden. Het behandelt de effecten van de heraanleg van de stationsomgeving, het parkeerbeleid, de verkeerssituatie op de N36 en trage wegen. Er werd twee jaar aan gesleuteld en het verslag van dat traject lag onlangs voor op de Commissie Openbare Werken en Mobiliteit. "De meeste voorstellen die daar voorlagen, zijn toen geÔntegreerd in het mobiliteitsplan", zegt schepen Dirk Van Walleghem. "Oppositiepartijen Open Vld en N-VA pleitten onlangs voor het behoud van de spoorwegovergang aan de Century, maar ondertussen werd beslist dat voorstel te verwijzen naar een afzonderlijke mobiliteitsstudie."

N-VA - fractieleider Kurt Himpe stelde dat de gemeenteraad ook eens moet durven luisteren naar de mening van handelaars en lessen moet trekken uit het verleden. "Toen in 1971 de plannen voor de bouw van een centrale brug goedgekeurd werden, was er protest van talloze handelaars. Veertig jaar later krijgen ze uiteindelijk toch gelijk en wordt die brug afgebroken."

Dezelfde verzuchting was te horen bij NoŽl Vansteelandt (Open Vld), die sprak van een afsluitingsplan. "Door ventwegen op de N36 aan te leggen, is de stad minder bereikbaar. Het weren van verkeer is gelijk aan het weren van commerciŽle activiteiten."

De schepen herhaalde dat sommige zaken aangepast worden, maar dat andere, zoals het bereikbaar maken van het centrum via de Marktstraat vanuit Ingelmunster, haaks staat op alle mobiliteitsvisies. Uiteindelijk werd het plan goedgekeurd. Na een passage bij de provincie komt het in december voor ter definitieve goedkeuring.

(Valentijn Dumoulein)