Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Jong N-VA ijvert voor fuifzaal

Het Laatste Nieuws

20 mei 2011

Volgens Jong N-VA is er in Izegem grote nood aan een zaaltje waar jongeren feestjes kunnen organiseren. Zo'n zaal zou misstanden zoals die in het oud-gemeentehuis van Emelgem, waar buurtbewoners klagen over overlast door fuiven, kunnen tegengaan. Volgens schepen Nadia Staes (sp.a) is een nieuwbouw momenteel echter geen optie.

De voorbije weken hebben avondlijke activiteiten in het oud-gemeentehuis van Emelgem nogal wat overlast veroorzaakt. De buren werden tot 's morgens vroeg uit hun slaap gehouden, een vlaggenmast werd uit de grond gehaald en er werd zelfs ingebroken in een opslagruimte in het gemeentehuis. N-VA'er Kurt Himpe bracht de kwestie al voor de gemeenteraad, maar ook Himpes collega's van Jong N-VA hebben over de zaak nagedacht. Volgens hen hebben de problemen maar één oorzaak: de prangende noodzaak aan een locatie waar jongeren op een gecontroleerde manier feestjes kunnen organiseren. "Er zijn natuurlijk wel een aantal zalen in Izegem, maar voor jonge gasten die een bescheiden verjaardagsfeestje willen organiseren, zijn die te duur. En dus moeten ze wel uitwijken naar locaties die daar eigenlijk niet voor geschikt zijn, zoals het Emelgemse gemeentehuis", zegt Lothar Feys van Jong N-VA.

Voorstellen

"Het jeugdbeleidsplan van 2008-2010 stelde nochtans de realisatie van een klein feest- en fuifzaaltje voorop, maar tot op vandaag is dat plan dode letter gebleven. Gedurende een korte periode werd jeugdhuis De Schuur één keer per maand beschikbaar gemaakt voor kleine feestjes, maar ook dat kan tegenwoordig niet meer."

Volgens Jong N-VA is de nood echter hoog en de ploeg stelt zelf enkele denkpistes voor. "Het stadsbestuur is momenteel op zoek naar een nieuwe locatie voor het containerpark, ergens in de industriezone. Misschien kan daar dan meteen ook een fuifzaaltje aangelegd worden? Anderzijds zijn een aantal jeugdverengingen nieuwe lokalen aan het bouwen. Misschien kan er in die dossiers wel ruimte gemaakt worden voor een extra zaaltje?", klinkt het.

Geen nieuwbouw

Volgens schepen van Jeugd Nadia Staes (sp.a) is de situatie echter nog zo erg niet. "In zes maanden hebben we drie aanvragen gekregen voor feestjes in De Schuur. Twee daarvan kwamen dan nog van dertigers. Blijkbaar is de nood niet zo hoog als verwacht en daarom hebben we dat reglement weer geschrapt. Vroeger werden trouwens ook al kleine privéfeestjes gegeven in het Emelgemse gemeentehuis en toen zijn er nooit problemen geweest. Er is nu een nieuwe conciërge aan het werk en die zal de situatie nauwlettend in het oog houden. Een nieuwbouw is momenteel echter geen optie."

(Piet Van Coillie)