Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Ik begrijp het onbegrip"

De Weekbode

21 oktober 2011

Kurt Himpe woont in de Baronstraat, werkt in het VTI in Izegem en begeeft zich ook vaak richting centrum.

Zelf lanceerde Kurt Himpe al enkele voorstellen om het verkeer vlotter te laten verlopen. Hij heeft ook een duidelijke kijk op de zaak. "De kritiek die ik hoor van de mensen en kan onderschrijven is dat het op te veel plaatsen tegelijk openligt. Ik begrijp het onbegrip. Werken in Ingelmunster centrum, in de Italianenlaan aan de voet van Emelgem Brug, op de Dam en in de Kouterweg. Dat maakt dat wie vanuit Emelgem weg moet, enkel de Baronstraat ter beschikking heeft. Nu staat er veel file, maar wat op 1 november als al die mensen in en uit de Reperstraat moeten?"

"Dan is er ook nog de communicatie. Akkoord, men belegt infovergaderingen maar doet dat maanden op voorhand. Tegen die tijd weten de mensen maar half meer wat er precies gezegd werd. Waarom maakt men geen gebruik van de website van de stad Izegem. Mocht je op de startpagina meteen een "knop" met "Werken Izegem" te zien krijgen - maar dat is niet het geval - dan zou je niet lang moeten zoeken. De kranten brachten via een tekening een overzicht van de werken, waarom kan dat niet op de website."

Zelf lanceerde raadslid Himpe al het voorstel tot ritsen op de brug en suggereerde hij de inzet van politiemensen. En hoe zit het met de leerlingen van het VTI? "Dankzij de bereidwilligheid van een privépersoon kunnen leerlingen vanuit richting Ingelmunster ons over privéterrein bereiken. met de fiets kan men vanuit het centrum via de Emelgemsestraat naar school. Mensen die met de auto komen, zijn gedwongen om via Emelgem te gaan en daar kennen we de problemen."