Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Grote investeringen voor kanaal Roeselare-Leie

Het Nieuwsblad

15 september 2011

De komende jaren plant Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) een reeks belangrijke ingrepen op het kanaal Roeselare-Leie. Dat antwoordde Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) op een parlementaire vraag die het Izegemse gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) liet stellen. In Ingelmunster komt er een nieuwe brug en wordt de kaaimuur hersteld. Via een publiekprivate samenwerking wordt een kaaimuur gebouwd ter hoogte van Haven-Zuid in Roeselare. Dit jaar start ook een studie naar de toekomstmogelijkheden van het kanaal Roeselare-Leie in het kader van het project Seine-Schelde.

"Het kanaal blijft een belangrijke verkeersader in de regio en de tonnages blijven toenemen", zegt Himpe. Het aantal bedrijven met een rechtstreekse aansluiting op het kanaal voor laden en lossen bleef de jongste jaren gelijk. "In 2009 waren er 26 bedrijven aangesloten, waarvan de meeste in Roeselare en Izegem. In de laatste vijf jaar zijn er in Roeselare wel extra kaaimuren gebouwd."

Volgend jaar bestaat het kanaal 150 jaar. Bedrijven in de regio zullen geďnformeerd worden over de mogelijkheden voor het gebruik van het kanaal en langs de oevers komen ook borden met algemene informatie voor het publiek.

(Frank Meurisse)