Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Graaggeziene varkens

De Weekbode

1 juli 2011

Kurt Himpe (N-VA) had nog wat vragen bij de varkenshouderij in de Ondankstraat die zijn capaciteit verdubbeld ziet bij de goedkeuring van de nieuwe vergunning. Stad Izegem heeft nog wat tijd om advies te geven, maar het ziet ernaar uit dat positief zal zijn. In de oppositie namen de andere partijen het ook op voor de de varkenshouder.

Toen in 2005 de varkenshouderij er kwam - in de Ondankstraat in Izegem op de grens met Lendelede - ontstond er heel wat commotie. Met 'Varkensbaai' werd een actiecomité opgericht dat zich tegen de komst van meer dan 2.000 varkens kantte.

Zoveel jaar later lijkt die storm wat bekoeld. Ook vanop de oppositiebanken nam men het op voor de varkenshouder. Stefaan Sintobin, goed thuis in de sector, was de eerste. Maar het was vooral Geert Leenknecht (Open VLD) die met een vurig betoog vol cijfermateriaal het belang van de landbouw benadrukte. Zijn partijgenoot Noël Vansteeland, die vlakbij in de Zoetemondstraat woont, schetste : "Ja, soms ruik je iets, maar stinken, nee dat niet. Bovendien heb ik er voor gekozen landelijk te wonen en dan hoort 'een geurtje' er bij. En mag ik ook eens benadrukken dat die protesterende mensen zelf zonevreemd wonen."

Schepen Joris Claeys verklaarde ook dat er op de infovergadering niet veel mensen waren. "In totaal tien mensen, waaronder vier omwonenden. De vergadering verliep heel sereen." Kurt Himpe beweerde tot slot dat de omwonenden 'moegestreden' waren. In de rand van de discussie - waar ook de verkeersproblematiek van de Ondankstraat in Izegem en Kortrijksestraat in Lendelede aan bod kwam - verklaarde schepen Dirk Van Walleghem dat hij samen met Lendelede bekijkt om deze straat her aan te leggen.

(Wouter Vander Stricht)