Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Fuif in oud-gemeentehuis veroorzaakt opnieuw overlast

Het Laatste Nieuws

17 mei 2011

De overlast door activiteiten in het oud-gemeentehuis van Emelgem blijft aanhouden. N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe trekt opnieuw aan de alarmbel.

"Tijdens de gemeenteraadszitting van mei kaartte ik al aan dat een fuif er nogal wat overlast veroorzaakte. Toen stonden de ramen open, wat heel wat geluidsoverlast met zich meebracht. Ook werd een vlaggemast uit de grond gehaald, een deksel van een waterput weggehaald en er werd zelfs gestolen uit een voorraadruimte", zegt Himpe.

"Afgelopen vrijdag vond er opnieuw een activiteit plaats die de buurtbewoners tot in de vroege uurtjes wakker heeft gehouden. In het oud-gemeentehuis mogen nochtans geen fuiven georganiseerd worden. Maar blijkbaar is er een foute communicatie geweest en werd er gemeld dat de zaal voor allerlei activiteiten kan gehuurd worden. Vroeger werden er ook activiteiten georganiseerd, maar die hebben nooit tot problemen geleid. Sinds de foute communicatie stapelen de problemen zich op."

Himpe vraagt nu een aantal concrete maatregelen. "In de eerste plaats moet er duidelijk gecommuniceerd worden dat het oud-gemeentehuis geen fuifzaal is. Daarnaast moeten bepaalde lokalen afgesloten worden zodat bezoekers niet zomaar overal binnen kunnen."

(Piet Van Coillie)