Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Etiz is van Infrax

De Weekbode

23 december 2011

De onderhandelingen over de overname van Etiz door Infrax zijn afgerond. Politici uit meerderheid en oppositie reageerden tevreden over de afhandeling van dit moeilijke dossier.

Tijdens de zitting van 19 december keurde de Izegemse gemeenteraad de overeenkomst goed waardoor de bedrijfstak van Etiz wordt overgenomen door Infrax. Na een audit werd de keuze gemaakt om de operationele werking van Etiz uit te besteden aan Infrax. Schepen van Etiz Maureen Raedt (SP.A) kampte met een verkoudheid en zo leek het wel of ze vertelde met een krop in de keel. NoŽl Vansteeland (Open VLD) die van dichtbij betrokken was, noemde dit het moeilijkste dossier uit zijn politieke carriŤre. De liberalisering van de energiemarkt zorgde er echter voor dat de situatie van Etiz in het jongste decennium compleet omgeslagen was. Sinds 1 januari 2003 was Etiz een autonoom gemeentebedrijf en op 1 januari 2005 werd gestart met een nauwe samenwerking met Infrax.

Kurt Himpe : "Voor de N-VA zijn er vier uitgangspunten om de overeenkomst tot overname van Etiz te beoordelen : de toekomstmogelijkheden voor het personeel, het behoud van de dienstverlening aan de Izegemse bevolking, het uitwerken van Etiz als proeftuin voor kleinschalige projecten en uiteraard mag het financiŽle aspect voor de stad Izegem niet uit het oog verloren worden. En daaraan wordt voldaan."

(Wouter Vander Stricht)