Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Belle Epoque in slechte staat

Het Laatste Nieuws

28 december 2011

Kurt Himpe (N-VA) vraagt opnieuw aandacht voor het waardevol erfgoed in de stad, vooral het herenhuis waarin de Belle Epoque gevestigd was.

“Dat huis werd gebouwd in 1911. Aan de straatkant is er een houten erker,maar de situatie is dramatisch en onveilig aan het worden. Het leien erkerdak hangt er maar half meer aan”, weet Himpe. Ook het verloederde huis Wyffels op de hoek van de Marktstraat en Grote Markt kan volgens het raadslid wel een opknapbeurt gebruiken.

Eerder nam de stad reeds maatregelen om het pand op de hoek van de Kloosterstraat en Roeselaarsestraat af te breken wegens zijn bouwvallige staat en ook aan het oud postgebouw werden reeds stabiliteitswerken uitgevoerd.

Burgemeester Gerda Mylle (CD&V) meldt dat dergelijke dossiers door de Izegemse Huisvestingsdienst opgevolgd worden. Leegstaande panden komen na een tijd op de lijst en de eigenaars krijgen dan een leegstandsbelasting. “Ik stel vast dat de eigenaars de belasting betalen, maar geen herstellingswerken uitvoeren. Als de situatie onveilig is, kunnen we wel optreden.” Raadslid Himpe dringt aan om de situatie op te volgen.

Raadslid Himpe voor het oude herenhuis (foto: Jos Bogaerts)

(Valentijn Dumoulein)