Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Belangrijke werken aan kanaal Roeselare-Leie

Het Laatste Nieuws

13 september 2011

De komende jaren zal Waterwegen & Zeekanalen (W&Z) een reeks belangrijke werken uitvoeren aan het kanaal Roeselare-Leie. Dat blijkt uit een antwoord van Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) op een parlementaire vraag van het Izegemse gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA).

Het was al langer bekend dat Ingelmunster een dorpsbrug zou krijgen, maar nu raakte bekend dat ook een kaaimuur in Ingelmunster zal hersteld worden.

Via een publiek-private samenwerking wordt een andere kaaimuur gebouwd ter hoogte van Haven-Zuid in Roeselare. Dit jaar start ook een studie naar de toekomstmogelijkheden van het kanaal in het kader van het project Seine-Schelde.

Vlaams parlementslid Wilfried Vandaele (N-VA) peilde ook naar de bijdrage van W&Z aan de viering van het 150-jarige bestaan van het kanaal in 2012. Er komt een infomoment voor de regionale bedrijven met mogelijkheden over het gebruik van de waterweg en er zal een boottocht georganiseerd worden voor de lokale overheden.

Er komen langs het kanaal ook infoborden met algemene informatie over water- en zeewegen, watergebonden transport en technische info over de bruggen.

(Valentijn Dumoulein)