Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Aanpak verval erfgoed

De Streekkrant

26 januari 2011

Nu het voormalig postgebouw de nodige renovatiewerken gekregen heeft, pleit raadslid Kurt Himpe (N-VA) voor meer aandacht voor ander bouwkundig erfgoed in de stad. Burgemeester Gerda Mylle (CD&V) zegt dat er bij noodgevallen telkens adequaat gereageerd wordt.

Raadslid Kurt Himpe: "Izegem heeft als industriestad een hele reeks waardevolle gevbouwen. De voormalige industriŽlen hebben her en der in de stad prachtige herenhuizen gebouwd. Bepaalde waardevolle gebouwen staan echter al jaren leeg en te koop. De staat van een aantal van deze gebouwen baart ons zorgen. Er is meer aandacht nodig voor izegems bouwkundig erfgoed. Het pand waar de Belle Epoque gevestigd was, is zo'n voorbeeld. Aan de straatkant is er een houten erker, maar de situatie dreigt ook hier dramatisch en onveilig te worden. In dergelijke gevallen moet het stadsbestuur de eigenaar op zijn plicht wijzen om het pand te herstellen. Deze woningen zijn een meerwaarde, maar dan moeten ze wel onderhouden worden."

Burgemeester Gerda Mylle: "Toen raadslid Himpe de aandacht vestigde op de scheuren in de toren van het voormalige postgebouw werd een stabiliteitsstudie uitgevoerd. Omdat de eigenaar momenteel in een faillissement verwikkeld is, neemt een curator de zaken waar. Die nam na ontvangst van de stabiliteitsstudie meteen stappen om de schade te herstellen. In dat opzicht hanteren wij dezelfde werkingsmodus als blijkt dat andere waardevolle historische gebouwen in Izegem aan herstel toe zijn. Wie verval ziet optreden, kan dat signaleren aan de betrokken diensten. Als er effectief gebreken zijn, wordt de eigenaar aangemaand die te herstellen. Is die niet bereikbaar, dan kunnen we altijd een curator instellen."

(VADU)