Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Windroos rond deksel oude waterput op Grote Markt

Het Nieuwsblad

21 augustus 2010

Er komt een windroos rond het deksel waaronder een oude waterput steekt op de Grote Markt. Ook de brandweer zal de put kunnen gebruiken.

Heel binnenkort starten in Izegem de grote werken voor de heraanleg van de Grote Markt. Eerder al werden de bomen verwijderd. Maar nog voor de eerste spadesteek is gedolven, gaat de aandacht naar wat er onder de grond ligt, een historische waterput.

Het was de droom van oud-burgemeester Willy Verledens (SP.A) om die put volledig in ere te herstellen. Ooit waren er zelfs schetsen van hoe de opbouw van de put met een authentieke armatuur er zou kunnen uitzien.

Het was raadslid Kurt Himpe (N-VA) die het onderwerp nog eens ter sprake bracht, namens heemkring Ten Mandere. Die is vragende partij om de historische waterput op de een of andere manier visueel te bestendigen. Schepen Dirk Van Walleghem (CD&V) is gecharmeerd door de voorstellen van Ten Mandere. Ze dachten aan een glazen plaat waardoor je de put zou kunnen zien, een stervormig signalement of een windroos. Ze stapten zelf af van de piste van het glazen deksel omdat dit snel vol mos zou hangen. Uiteindelijk was iedereen akkoord om een windroos rond de put te plaatsen. De opdracht werd gisteren doorgegeven aan het studiebureau. We hebben de positie gecheckt en de put ligt net op de rand van de parking en de laad- en loszone.'

Wellicht maakt Ten Mandere van de gelegenheid gebruik om de put van naderbij te bekijken. ‘Tijdens een vorige renovatie van de markt werd het waterreservoir al aangepakt. Recent nog werd door de technische dienst de toestand gecheckt en die zag er in orde uit. Mogelijk zal na de werken de put dienst doen als waterreservoir voor de brandweer', besluit de schepen.

(Frank Meurisse)