Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"We zitten nog perfect op schema"

De Weekbode

2 april 2010

De wegenwerken in Izegem zijn de "talk of town" en op de gemeenteraad mocht er uiteraard geen discussie over ontbreken. NoŽl Vansteeland (Open VLD) bond de kat de bel aan met een interpellatie.

Dirk Van Walleghem ontkende dan ook niet dat er in Izegem duchtig gepraat wordt over de wegenwerken. "Als het slecht weer is en je staat bij de bakker, dan gaat het daar over. Zijn er enkele werken aan de gang, dan is dat het gespreksonderwerp. Ik weet dat ook wel. Maar ik ga ook te velde, spreek met de mensen en ga soms zelf aanbellen. Ik weet wel degelijk wat er leeft. Maar deze werken zijn nu eenmaal noodzakelijk."

Timing

Raadslid NoŽl Vansteeland ontkende het nut van die werken niet, maar vond het vooral frappant dat ze allemaal tegelijk plaatsvinden. Hij vroeg zich ook af hoe het zat met de timing. Schepen Van Walleghem: "Veel mensen uit het vak staan juist vol bewondering hoe we alle nutsmaatschappijen tegelijk het werk kunnen laten doen. Weet je dat momenteel in Izegem 50 arbeiders aan de slag zijn. Ongezien en het vergt ook een enorm accurate planning. Maar door de wegenwerken af te stemmen op het werk van de nutsmaatschappijen, winnen we ook veel tijd." Over de timing was de schepen ook tevreden. "We zitten perfect op schema. Voor de Kasteelstraat kreeg de aannemer bijvoorbeeld 85 dagen. De werken zijn nu inderdaad twee dagen geschorst geweest, maar dat kwam door het zware arbeidsongeval dat er vorige week plaatsvond."

Krantenartikels

In een krantenartikel had de schepen zich ook laten ontvallen dat men beter het centrum mijdt. Dat vond Vansteeland er over, zeker richting horeca en handelaars. Ook daar had schepen Van Walleghem zijn antwoord klaar. "Ik bedoel daarmee dat je met de wagen beter het centrum vermijdt. Met de fiets geraak je wel vlot onze centrumstraten binnen. Dus dit is een oproep om naar de fiets te grijpen." Maar ook de schepen had de krant gelezen. "Dat u daar met een werknemer van een handelszaak - die altijd bereikbaar is gebleven - op de foto staat, snap ik ook niet." NoŽl Vansteeland opperde dat dit gewoon een initiatief van het dagblad was.

Ook Kurt Himpe (N-VA) voegde nog een aspect aan de discussie toe. "Ook voor de hulpdiensten is dit een pijnpunt. Bij een oproep hebben heel wat brandweerlui moeite om de kazerne te bereiken. De brandweer en de Dienst 100 moeten binnen een bepaalde tijd kunnen uitrukken en dit brengt de uitrijtijden in gevaar. Voor brandweermannen uit Emelgem en Kachtem is dit niet meteen een probleem, maar diegenen die in het zuiden van de stad wonen, raken er moeilijker. Als ook het kruispunt van de Dirk Martenslaan en Brugstraat zal aangepakt worden, wordt het voor allemaal moeilijker om er te geraken." Kurt Himpe vroeg aan de schepen om bij de plannen van de werken hiermee rekening te houden. Iets wat de schepen uiteraard deed. 

(Wouter Vander Stricht)