Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Wegversmalling op agenda parlement

Het Nieuwsblad

18 november 2010

Al een tijdlang dringen raadsleden Kurt Himpe (N-VA) uit Izegem en Kurt Windels (De Brug) aan op een veiliger situatie op de N357. Ze kaarten de kwestie nu aan bij Vlaams minister Hilde Crevits.

Op de grens tussen beide gemeenten werd op de N357 een asverschuiving aangebracht. Daardoor moet het verkeer dat de bebouwde kom van Ingelmunster binnenrijdt, afremmen. "De asverschuiving zorgt echter voor onveilige situaties, vooral omdat er onvoldoende signalisatie is", merkt Kurt Himpe op. "De stad Izegem nam al het initiatief om extra verlichtingspalen te plaatsen, toch blijven er zich ongevallen voordoen: de verkeersborden worden keer op keer weggemaaid."

"Doordat autobestuurders de asverschuiving te laat opmerken, wijken ze ook uit naar de andere rijstrook of het fietspad. Dit leidt tot uiterst gevaarlijke toestanden. Zowel de gemeente Ingelmunster als de stad Izegem zijn vragende partij om lichtkegels te plaatsen, maar hun vraag bleef zonder resultaat."

Daarom wordt de kwestie nu via een parlementaire vraag aangekaart bij Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V). In de vraag wordt gepolst naar de bereidheid om lichtkegels te plaatsen of de verkeersremmer aan te passen om tot een veilige situatie te komen.

(Frank Meurisse)