Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Wat Kurt doet is de mensen opjutten"

De Weekbode

26 februari 2010

Schepen van Openbare Werken Dirk Van Walleghem is niet te spreken over de nota die gemeenteraadslid Kurt Himpe aan de pers bezorgde over 'Hectische toestanden in de Heibrugstraat'. "Kurt Himpe kon evengoed de problemen aan mij voorgelegd hebben, maar in de plaats daarvan probeert hij de mensen in die straat op te jutten", zegt de schepen.

Kurt Himpe schreef in zijn persnota dat er hectische toestanden zijn in de Heibrugstraat. "Achter Top Interieur is er een tijdelijke opslagplaats van aarde van wegenwerken en de vrachtwagens die de aarde aan- en afvoeren veroorzaken daar soms chaotische toestanden", zegt Kurt Himpe. "Automobilisten die langs daar van 't Frunpark wegrijden, worden er geconfronteerd met vrachtwagens die in tegenovergestelde richting de straat inrijden. Ik heb dat in een kwartier drie keer vastgesteld. Volgens de buurtbewoners staat de politie dat oogluikend toe. De straat is ook vaak herschapen in een modderpoel. Is het wel een goed idee om daar een tijdelijke opslagplaats te maken ?"

Een beetje geduld

"Ik ontken niet dat het af- en oprijden van vrachtwagens in de Heibrugstraat hinderlijk is voor bewoners en automobilisten", zegt Dirk Van Walleghem. "Maar ik ben kwaad op raadslid Kurt Himpe omdat hij ginder problemen vaststelt, een fotootje neemt en een persnota verstuurt in plaats die problemen aan mij als bevoegde schepen te melden. De aarde die daar aan- en weer afgevoerd wordt komt van de aan gang zijnde rioleringswerken in stad. Die wordt op die tijdelijke opslagplaats gemengd met kalk en dan terug naar de straat gevoerd om de uitgegraven rioleringsputten weer op te vullen. Ik heb van de bewoners vernomen dat sommige chauffeurs van die vrachtwagens daar te snel rijden, maar wat kan stad daar aan doen. Wij vragen de aannemer voortdurend dat hij zijn mensen daar op wijst. We vragen gewoon nog een beetje geduld tot deze zomer en dan zal die tijdelijke opslagplaats daar verdwijnen. Dat deel van de Heibrugstraat dat nu er vuil bij ligt, ook al door de vele regenbuien, zal dan een doodlopende straat zijn en wordt er een andere uitvalsweg voor Frunpark aangelegd. Men moet een beetje geduld hebben als er werken zijn. Dat kan nu eenmaal niet zonder hinder."

Garagist Willy Marchand en Yolande Quaeghebeur uit die straat staan er nog met de glimlach bij. "We hebben uiteraard last van die vrachtwagens en mijn klanten klagen over de modder in de straat, maar we kunnen er toch niets aan veranderen. Die werken moeten nu eenmaal gedaan worden", zegt Willy. "Vooral de modder in de straat kan wel eens tegensteken", zegt Yolande. Vorige week heb ik het stadsbestuur gebeld dat die straat moest opgekuist worden en 's anderendaags hebben ze dat ook gedaan. Nu ligt de straat er 'redelijk' proper bij."

(Ivan Balliu)