Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Voormalige kledingwinkel Camille dreigt in te storten

Het Nieuwsblad

25 mei 2010

Een bouwvallig pand op de hoek van de Klooster- en de Roeselaarsestraat zorgt voor beroering in Izegem. Als het pand niet tijdig wordt gesloopt, dreigt het in te storten. Burgemeester Gerda Mylle (CD&V) belooft in te grijpen voor het Batjesweekend.

Op de hoek van de Klooster- en de Roeselaarsestraat huisde vroeger de kledingwinkel Camille. Na een brand op de bovenverdieping, trokken de zaakvoerders weg uit het gebouw. Later brak nog eens brand uit, achter een andere gevel van hetzelfde complex. Toen het daarna helemaal verlaten werd, ging het steil bergaf met het gebouw. Eerst huisden er nog krakers in, nu staat het op instorten.

Vol ongedierte

"Binnenin is het ook één ravage. Het ziet eruit als een echt stort en het pand zit vol ongedierte", stelde raadslid Kurt Himpe (N-VA) vast. "Het complex vormt ook een gevaar voor de omgeving. Het dak van het afgebrande pand staat op instorten en de schoorsteen helt gevaarlijk over. Binnenin zie je dat het plafond van de gelijkvloerse verdieping doorbuigt. Daarom vroeg ik het stadsbestuur al om extra maatregelen", zegt raadslid Himpe.

"Die maatregelen zijn genomen", verzekert burgemeester Gerda Mylle (CD&V). "Met het oog op een storm die voorspeld werd, hebben we een afsluiting rond het complex geplaatst, zo konden brokstukken niet op voorbijgangers terechtkomen."

Op twee paarden wedden

Een bouwpromotor wil de panden slopen en een nieuwbouw optrekken op die locatie, maar de vergunningen laten op zich wachten. "Er werd te veel op een te kleine oppervlakte gepland. Maar intussen zit een oplossing er aan te komen. Volgens de eigenaar is de sloopvergunning nu aangevraagd, maar door het verlengde weekend kreeg ik die nog niet onder ogen", aldus de burgemeester. "Maar we wedden op tweepaarden. In het verleden bleven aangetekende brieven naar de eigenaar onafgehaald. Via de huisvestingsdienst hebben we dan ook maar de inspectie voor volksgezondheid en milieu ingeschakeld. Als die het licht op groen zetten, kunnen we als stadsbestuur zelf het pand laten slopen. Dat fiat is broodnodig, anders riskeren we dat we het zelf moeten betalen. Nu, onze diensten zijn het pand gaan bekijken en behalve de schoorsteen hebben ze geen acuut gevaar vastgesteld. Hoe dan ook willen we ervoor zorgen dat het gebouw tegen het batjesweekend eind juni is afgebroken", besluit de burgemeester.

(Frank Meurisse)