Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Videowall op de Grote Markt

De Weekbode

10 december 2010

Op de vernieuwde Grote Markt komt er een videowall. "Voor we definitief beslissen, zullen we eerst nog een test doen qua grootte van het videoscherm", zegt Dirk Van Walleghem (CD&V).

"De videowall zal zowel stilstaande als bewegende beelden en animaties kunnen vertonen", zegt schepen Dirk Van Walleghem. "Men zal ook kunnen inspelen op evenementen. Als er bijvoorbeeld triatlon is, zal men op de Grote Markt op het scherm de deelnemers kunnen volgen als ze in het kanaal zwemmen."

Kurt Himpe (N-VA) vroeg de schepen of de handelaars betrokken werden bij dit project en of er een reglement kan opgesteld worden voor het gebruik van de videowall. "Bij elke besprekeing van de werken aan de Grote Markt namen we dat mee en er zal een reglement komen", repliceerde de schepen.

Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) vindt de aankoop van een videowall voor 70.000 euro onverantwoord in tijden van besparingen. "Die videowall heeft geen enkele meerwaarde en niemand zit erop te wachten. Het is bovendien een visuele vervuiling voor de Markt. Dat dossier is hier sneller afgehandeld dan het dossier veiligheidscamera's."

"Moesten we geen videowall plaatsen, dan zouden velen ons dat kwalijk nemen", antwoordde de schepen. "En als de heraanleg van de Markt af zal zijn, zullen ook de camera's geÔnstalleerd zijn."

Ook NoŽl Vansteeland (Open VLD) vond het een te duur project.

(IB)