Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Verloedering moet stoppen"

De Streekkrant

1 september 2010

Het voormalige postgebouw op de hoek van de Roeselaarsestraat en de Baron De Pélichystraat staat al jaren te verkommeren. Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) kaartte dit probleem aan bij het stadsbestuur.

Het oude postgebouw werd in 1897 gebouwd en nog tot 1981 gebruikt door De Post. In dat jaar werd het ook beschermd als monument om reden van artistieke waarde. "Sindsdien is de staat van het gebouw enkel maar erger geworden. De eigenaar werd in 1998 reeds gerechtelijk vervolgd wegens verwaarlozing", zegt gemeenteraadslid Kurt Himpe. "Hij werd toen verplicht tot herstel van het gebouw in zijn oorspronkelijke toestand." Nu blijkt dat de eigenaar al een tijd administratief niet meer bestaat.

Onteigening

Het stadsbestuur heeft dan ook geen wettelijke middelen meer om op te treden. "Omdat de verloedering van dit historisch gebouw moet stoppen, ben ik naar het Vlaams Gewest gestapt", zegt Himpe. "Als het gevaar voor zware beschadiging of verval bestaat, kan de stad tot onteigening over gaan." De Inspectie RWO (Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed) zoekt nu verder uit wat de mogelijkheden op dat vlak zijn. Het stadsbestuur blijft voorlopig echter voorstander om de eigenaar van het pand op te sporen in plaats van te onteigenen.

(VADU)