Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Toegangscontrole recyclagepark loopt vlot

Het Nieuwsblad

5 augustus 2010

Sinds mei kan je de recyclageparken van intercommunale IVIO enkel nog binnen met identiteits- of toegangskaart. Het gebruik hiervan verloopt vlot.

De invoering van de toegangscontrole aan het recyclagepark in de Lodewijk De Raetlaan loopt volgens IVIO vrij vlot. Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) vroeg naar aanleiding van de drukke zomermaanden een evaluatie aan IVIO. De toegangscontrole met de elektronische identiteitskaart of met een specifieke elektronische toegangskaart is van kracht sinds 3mei.

"Gebruikers hebben nu en dan wel vragen, waardoor tijdens de opstart de toegang bijna permanent bemand werd. Tijdens de drukke zomermaanden juli en augustus is er extra assistentie om alles vlot te laten verlopen en vooral op zaterdag, de drukste dag van de week, is er extra personeel", blijkt uit de evaluatie.

Andere locatie

Doordat het systeem vrij nieuw is, duiken er af en toe kinderziektes op. "Het is in elk geval goed dat de verantwoordelijken van het recyclagepark dan de slagbomen openzetten, zodat de dienstverlening niet in het gedrang komt", stelt raadslid Himpe.

Er is ook een afspraak met de politie om onmiddellijk ter plaatse te komen als het te druk wordt aan het recyclagepark. Op zo'n momenten dreigt namelijk file.

Op een vraag van raadslid Himpe antwoordde het stadsbestuur tijdens een raadszitting dat er wordt gezocht naar een andere locatie voor het recyclagepark van Izegem, zodat er betere toegangsmogelijkheden en vooral een verkeersveiligere situatie zal zijn aan het Izegemse recyclagepark.

(Frank Meurisse)