Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Tevreden met De Leest?

De Streekkrant

3 februari 2010

Hoewel De Leest als cultuurhuis en dienstencentrum stilaan zijn rol volledig vervult, is in de politiek het laatste woord over het gebouw nog niet gezegd.

Recent had de VLD het over een gebouw dat eerder op een veevoederfabriek geleek. De N-VA vindt dan weer dat bepaalde dingen over De Leest moeten verzwegen worden. "We zijn er niet mee opgezet dat minister Hilde Crevits het gebouw officieel opende en niet minister en Izegemnaar Geert Bourgeois", zegt raadslid Kurt Himpe (N-VA). "Dit omdat er teveel kritiek werd geuit. De Izegemse minister wordt wel opgevrijd om financiŽle middelen te verkrijgen voor projecten zoals Eperon d'Or en Wallemote, maar voor andere zaken wordt hij niet gevraagd", liet raadslid Piet Seynaeve in de gemeenteraad horen. Kritiek van N-VA was er onder meer op de kostprijs en de onstabiele ondergrond wegens vroeger een stortplaats.

"Het feit dat minister Bourgeois niet werd gevraagd het centrum te openen was om hem te sparen", weerlegt burgemeester Gerda Mylle (CD&V) de kritiek. "Je kan toch moeilijk iemand vragen een positieve toespraak over een gebouw te geven waarop je kritiek hebt? We waren echter heel blij dat de minister toch op de opening aanwezig was." Wat de kostprijs van De Leest betreft, worden volgens de burgemeester door de oppositie appelen met peren vergeleken. "Mocht dit project op een stuk bouwgrond gerealiseerd zijn, dan zou de prijs veel duurder uitvallen. De oppositie zet ook dingen op het conto van De Leest die er niet bij horen. Je moet de juiste cijfers hanteren. Bovendien hebben we van de oppositie nooit een alternatief vernomen." 

(MI)