Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Studie bevestigt problemen"

De Streekkrant

29 december 2010

Na een uitgebreide stabiliteitsstudie blijken er wel degelijk problemen te zijn met de stabiliteit van het voormalige postgebouw op de hoek van de Roeselaarsestraat en de Baron de Pélichystraat. Zo is er door ijzeren constructies in de gevel waterinsijpeling waardoor de gevel scheurt.

Het was raadslid Kurt Himpe (N-VA) die dankzij alerte buurtbewoners het probleem signaleerde en de situatie aan het stadsbestuur kenbaar maakte.

"Een tijd gelden werd de stabiliteit van het gebouw nog onder de loep genomen, maar toen waren er volgens de stadsdiensten nog geen problemen", aldus Himpe. "Nu het onderzoek bevestigt dat er wel degelijk problemen zijn, ben ik zeer tevreden dat er alert gereageerd werd. In dergelijke situaties kan niets aan het toeval overgelaten worden."

Scheuren in buitengevel

Uit de studie blijkt dat de buitengevels van de toren scheuren ter hoogte van de vroegere metaalconstructies op de gevel. "De barsten zijn duidelijk erger geworden en zetten zich nog door", zegt Himpe. "Een dringende herstelling van de scheuren is aangewezen omdat de schade vlug kan oplopen." De stabiliteitsstudie wordt overgemaakt aan de curator, die nu de nodige stappen moet ondernemen.

(VADU)