Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Starters-bvba

Het Nieuwsblad

20 juli 2010

Dat de starters-bvba geen succes zou zijn, stond in de sterren geschreven. Als variant op de gewone bvba met een minimumkapitaal van 1 euro biedt het kansen aan beginners, maar er zijn te veel addertjes onder het gras. 

In tijden van crisis is een minimale financiŽle instap misschien aantrekkelijk, maar net dat kenmerk van de starters-bvba is een vergiftigd geschenk. Een ondernemer moet over een substantieel startkapitaal beschikken. Banken zijn uiteraard niet bereid om kredieten te verstrekken aan vennootschappen met een beperkt kapitaal. Daarbij komt dat leveranciers ook niet zomaar bereid zullen zijn om zaken te doen met een beginnende vennootschap met een miniem kapitaal. 

Maar wat belangrijker is: bij een starters-bvba staat de beperkte aansprakelijkheid op losse schroeven. Ook bij de starters-bvba is er een oprichtersaansprakelijkheid ten aanzien van de schuldeisers. Dat betekent dat, indien er tijdens de eerste drie jaar een faillissement volgt en er wordt geconstateerd dat het beginkapitaal onvoldoende was voor de uiteoefening van de activiteit, de oprichter toch aansprakelijk blijft. De starters-bvba biedt dus geen kansen, maar is een gevaar voor beginnende ondernemers.

Kurt Himpe