Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Stad wil panden Ketelstraat kopen"

De Weekbode

24 december 2010

Een rustige begrotingszitting. Zo kan je de bespreking van het budget noemen. Al kwam schepen Frank Duhamel plots nog met een verrassing op de proppen. Er werd ter zitting nog een wijziging toegevoegd, omdat zich de opportuniteit aanbiedt de panden in de Ketelstraat 1 en 3 te kopen. "En dat zou ideaal zijn voor de uitbreiding van de bieb."

Het was maandag voornamelijk financieschepen Frank Duhamel die aan het woord was. Nadien vertrouwde hij ons toe dat dit al zijn 20ste begroting (budget) was. "Hiermee leggen we de basis voor de komende legislatuur", gaf Frank Duhamel aan. En stilaan voel je in het halfrond dat we in pre-electorale tijden komen. In Izegem dienen zich dan ook grote plannen aan voor de nabije toekomst. "Een nieuw stadscentrum, meer autovrij en groener. Het PPS-rpoject in het centrum, waar wonen zal samengaan met moderne vergaderruimtes en tentoonstellingsfaciliteiten. Het nieuwe historisch museum Eperon d'Or. Ook een nieuw personeelskader, waarbij men zich moet wapenen tegen toekomstige uitdagingen. Het kasteel Wolvenhof wordt streekhuis van de provincie, een deel van de site Boucherie wordt doorgangsgebouw voor startende ondernemers. En dan is er nog de visie op de toekomst van Etiz..."

Ondanks de positieve stemming van de schepen moest hij toch een negatief resultaat voorleggen. "Dit jaar waren de financiŽle tegenvallers groter dan de meevallers. We gaan een klein half miljoen euro in het rood, net als veel gemeenten trouwens, maar dat kunnen we opvangen met de reserves van de vorige jaren."

 Er zijn een aantal knipperlichten die in de gaten moeten gehouden worden. "De schuld, de steeds stijgende energiekosten en de vergrijzing."

Belastingen ongewijzigd

De belastingen blijven ongewijzigd op 7 procent en 1800 opcentiemen. "Het gemiddelde lidmaatschap voor de stad Izegem bedraagt 580 euro. Dat is beduidend lager dan in veel andere gemeenten."

Het hoogtepunt voor zijn uiteenzetting had de schepen voor het laatst gehouden. Het schepencollege had twee uur voor de zitting de kans gekregen een optie te nemen op de panden waar Ronald Vandommele tot voor kort tearoom Bolhoed en een saunahuis openhield. De meerderheid ziet in de panden de ideale gelegenheid om de bieb uit te breiden, maar wil niet elke prijs betalen. Bij hoogdringendheid werd een punt toegevoegd aan de agenda. De oppositieleden vroegen en kregen een korte schorsing om zich te beraden. Ze konden zich vinden in de eventuele aankoop, maar vroegen om de huidige plannen van de biebuitbreiding "on hold" te zetten.

Kurt Himpe (N-VA) drong er op aan de beheerraad van de bieb zo snel mogelijk samen te roepen. Stefaan Sintobin vond het niet kunnen dat de panden eigendom waren van een (oud-)partijgenoot van de schepen en kon zich ook niet vinden in de manier van werken van de schepen. Hij besloot dan ook klacht in te dienen bij de gouverneur.