Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Snelheidsborden tonen boetes

Het Nieuwsblad

15 december 2010

De politiezone Roeselare-Izegem-Hooglede (RIHO) gaat in op het voorstel van de Izegemse N-VA -gemeenteraadsleden Kurt Himpe en Piet Seynaeve om een nieuw type van snelheidsborden aan te kopen waarop het boetebedrag vermeld wordt bij overdreven snelheid.

'Met dergelijke snelheidsindicatieborden worden autobestuurders gesensibiliseerd om hun snelheid aan te passen aan de verkeersomstandigheden. De borden registreren de snelheid van elk voorbijkomend voertuig en berekenen de mogelijke boete in geval van overdreven snelheid', aldus raadslid Himpe die bij de gemeente Heist-op-den-Berg informeerde.

'Dergelijke verplaatsbare borden op zonne-energie kosten iets meer dan 5.000 euro en kunnen een alternatief zijn voor de snelheidsmeter waarover de RIHO-politiezone nu al beschikt.'

Voor snelheidsduivels die minstens 30 km harder rijden dan toegelaten, kleurt het scherm van het indicatiebord helemaal zwart en verschijnt de waarschuwing 'rijbewijs kwijt'. 'Dergelijke borden hebben een grote impact op de bestuurder, zeker als de sanctie onmiddellijk meegedeeld wordt', stelt Kurt Himpe.

Volgens politieraadslid Piet Seynaeve zal de RIHO-politiezone tien dergelijke borden aankopen met resterende middelen. Deze borden zullen dan zowel in Roeselare, Izegem of Hooglede geplaatst kunnen worden op locaties waar vaak te snel gereden wordt.

(Frank Meurisse)