Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Shoppers naar centrum lokken"

Het Laatste Nieuws

18 augustus 2010

N-VA wil van Izegem opnieuw een echte winkelstad maken. Met een gloednieuw actieplan hoopt de partij de leegstand in het commerciŽle centrum aan te pakken. Een overkoepelende website en een extra busverbinding tussen het Frunpark en het centrum zouden de eerste concrete realisaties moeten worden.

Dat er in het centrum van Izegem nogal wat winkelpanden leeg staan, is intussen geen nieuws meer. Het onderwerp is al een paar keer besproken tijdens gemeenteraadszittingen, maar echt concrete ingrepen zijn er tot nu toe nog niet gebeurd. Oppositiepartij N-VA neemt het heft nu in handen en ontwikkelde een actieplan, dat nieuw leven in het handelscentrum moet blazen. "We werken onder de noemer 'Winkel in Izegem'. Daarmee willen we enerzijds de Izegemnaren en inwoners van omliggende gemeenten oproepen om in onze stad te komen winkelen. Anderzijds proberen we met de slogan ook investeerders aan te sporen om in Izegem een nieuwe winkel te openen", legt N-VA-gemeenteraadslid Filip Motte uit.

Parkeerroutes

"Na een grondige analyse van een studie, in 2008 uitgevoerd door het studiebureau BRO, ťn een eigen bevraging bij een aantal Izegemse handelaars hebben we een reeks concrete maatregelen bedacht", pikt raadslid Kurt Himpe in. "Eerst en vooral suggereren we om op zaterdag een gratis buslijn in te leggen tussen het Frunpark en de binnenstad. Als dat verkeerstechnisch mogelijk zou zijn, zouden we aan het Frunpark bovendien een extra uitrit willen in de Krekelmotestraat. Op die manier zouden shoppers makkelijker verleid kunnen worden om nog eens af te zakken naar het centrum. Een ander voorstel is het introduceren van duidelijke winkelwandelroutes en - al dan niet elektronische - parkeerroutes. Wandelaars zouden zo bijvoorbeeld makkelijk van sportcentrum De Krekel naar de binnenstad geleid worden. De parkeerroutes zouden bestuurders dan weer langs de commerciŽle centra van de stad moeten leiden."

Premies

De partij heeft nog meer voorstellen. "We adviseren om het handelscentrum extra te promoten tijdens initiatieven zoals Izegem Koers en Izegem Zomert. En we willen graag een duidelijk overzicht van de leegstaande en dus beschikbare winkelpanden via een overkoepelende website. FinanciŽle stimulansen, zoals gevelreinigingspremies en huurkostsubsidies, moeten dit alles extra kracht meegeven. De financiering van het hele plan kunnen we regelen via een degressief aandeel in de winst van het Izegems Autonoom Elektriciteitsbedrijf Etiz." De komende weken en maanden wil N-VA alle eventuele maatregelen bespreken in onder meer de commissie financiŽn en de economische raad.

(Piet Van Coillie)