Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Rotondes kunnen verkeer niet slikken"

Het Nieuwsblad

9 juni 2010

Langs de N36 werden onlangs verschillende rotondes aangelegd. Volgens raadslid Kurt Himpe (N-VA) uit Izegem is hun capaciteit echter nu al overschreden.

De verkeersdensiteit van de rotonde op het kruispunt van de N36 en de N50 en de verkeerssituatie aan de rotonde zal onderzocht worden. Dat vernam gemeenteraadslid Kurt Himpe als antwoord van Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) op een parlementaire vraag.

"Eén van de belangrijkste verkeersknooppunten op de N36 is de rotonde op het kruispunt met de N50 in Kuurne. Die werkzaamheden kostten toen ongeveer 140.000 euro. Maar op piekmomenten staan er steeds lange files. Volgens de minister zijn er geen recente metingen uitgevoerd om de verkeersdensiteit na te gaan. Maar de files zijn een indicatie dat de capaciteit van de rotonde is overschreden en dat zal nu onderzocht worden", zegt Himpe.

"Ook de rotonde aan het kruispunt van de N36 met de Bavikhoofsestraat in Harelbeke en de rotonde langs de Krekelmotestraat in Izegem kunnen het verkeer niet meer slikken. Voor de realisatie van die laatste rotonde werd 770.000 euro uitgetrokken, maar er is nu al vastgesteld dat de rotonde verzadigd is op piekmomenten", besluit Himpe.

(Frank Meurisse)