Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Oude waterput krijgt een windroos

De Streekkrant

1 september 2010

De historische waterput op de Grote Markt kan je nu nauwelijks zien, maar daar komt binnenkort verandering in. Hij krijgt een opwaardering door het aanbrengen van een windroos.

Met de grote werkzaamheden rond de heraanleg van de Grote Markt in aantocht, werd de aandacht nog eens op de historische waterput gelegd. Die zit nu volledig onder de grond, maar diverse partijen willen hem al langere tijd in ere herstellen.

In het oog springen

Zo wou oud-burgemeester Willy Verledens de put helemaal opnieuw opgebouwd zien. Zijn plan krijgt nu bijval van Kurt Himpe, die in naam van heemkring Ten Mandere het onderwerp terug oprakelde tijdens de recente Commissie Openbare Werken. Zij wilden iets laten aanbrengen waardoor de waterput meer in het oog springt. Schepen Dirk Van Walleghem kon het voorstel wel smaken. Eerst was er sprake van een glazen deksel zodat je de put zou kunnen zien, maar omdat daar teveel mos op zou hangen, werd dat idee afgeblazen. Uiteindelijk werd geopteerd om een windroos bij de waterput aan te brengen. Die opdracht is ondertussen doorgegeven aan een studiebureau.

(VADU)