Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuwe vuilzakken

De Weekbode

12 november 2010

De aanstelling van een vertegenwoordiger voor de IVIO-vergadering greep Kurt Himpe (N-VA) aan om enkele vragen te stellen. "In de krachtlijnen voor het budget 2011 wordt gemeld dat de huidige prijzen van de vuilniszakken behouden blijven. Toch houdt IVIO in het budget voor volgend jaar rekening met een mogelijke verhoging voor de aankoop van de zakken. Onze vrees is dan ook dat er toch een hogere prijs zal aangerekend worden aan de verbruiker. We gaan akkoord met het principe dat de verbruiker moet betalen, maar hoe hoger de kostprijs om afval af te leveren, hoe meer sluikstorten."

Schepen Nadia Staes meldde dat IVIO onderzoekt om meer kwalitatieve vuilniszakken aan te kopen. Er zijn immers heel wat klachten over de kwaliteit omdat de zakken scheuren.

Ook het (te kleine) containerpark kwam weer ter sprake. Een voorsteerstrook werd op de commissie als onveilig afgedaan, maar daarmee is het probleem uiteraard nog niet opgelost. Er komt wel een zone 50 ter hoogte van het park. In de commissie was er ook sprake van een nieuwe locatie voor het containerpark.

De schepen antwoordde dat er plannen zijn voor de aankoop van een stuk grond via voorkooprecht. Maar het dossier zal heel waarschijnlijk een gerechtelijke afloop kennen, aangezien de huidige eigenaar de vraagprijs niet zal bekomen. NoŽl Vansteeland (Open VLD) voegde toe dat het containerpark voldoende zou hebben aan een deeltje van de grond van het failliete Giraud. "We willen eerst de kans geven aan bedrijven om zich daar te vestigen", aldus schepen Staes.