Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Meerwaarde voor Izegemse industrie"

De Streekkrant

23 juni 2010

De West-Vlaamse Intercommunale gaat een spoor- en containerterminal tussen de industrieterreinen Sasbrug in Izegem en Schaapbrugge in Roeselare bouwen. De komst van de terminal kadert in de uitbreiding van het logistiek platform.

De spoor- en containerterminal komt vlak bij het kanaal Roeselare-Leie, naast de E403-snelweg en bij de spoorlijn Brugge-Kortrijk te liggen. "De logistieke mogelijkheden zijn dan ook oneindig", zegt WVI-directeur Patrick Zutterman. "Via interactie tussen deze drie transportmodi is het onze ambitie om met deze zone een relevante bijdrage te leveren voor het verplaatsen van goederen- en transportstromen van de weg naar de waterweg en het spoor."

Goed voor milieu en mobiliteit

"De terminal speelt vooral in op het voordeel van diverse diepvriesgroentenbedrijven in de regio. Zij transporteren nu al ruim één miljoen goederen per jaar. Met de terminal halen we honderden vrachtwagens van de weg en dat is goed voor zowel het milieu als de mobiliteit", besluit Zutterman.

Izegems gemeenteraadslid Kurt Himpe hekelt echter de daling van het aantal spooraansluitingen in het land. "In 1990 waren er nog 415 aansluitingen van bedrijven en bedrijventerreinen, in 2007 was het aantal aansluitingen gedaald tot 224", stelt hij. De komst van de spoorterminal ziet hij wel als een positieve evolutie. "Vooral omdat de vroegere spoorverbinding aan de Zuidkaai weggevallen is, is het opportuun om in Izegem opnieuw een aansluiting van een industrieterrein op het spoorwegnet te voorzien. Dit biedt uiteraard een meerwaarde aan Izegem als industriestad." Wanneer de terminal er precies komt, staat nog niet vast.

(VADU)