Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Leegstand in winkelpanden moet dringend verminderen"

Het Nieuwsblad

18 augustus 2010

"Duidelijke initiatieven van het stadsbestuur om iets aan de leegstaande winkels in het stadscentrum te doen, blijven uit", zeggen gemeenteraadsleden Filip Motte en Kurt Himpe van N-VA. Daarom komen de twee zelf met een stappenplan. 

"Onder het motto 'Winkel in Izegem' stellen we een plan voorop om het aantal leegstaande winkelpanden in de stad aan te pakken", vertellen Filip Motte en Kurt Himpe. "We willen zowel de Izegemnaren als de mensen van de omliggende gemeenten oproepen om te winkelen in het centrum. Anderzijds willen we investeerders oproepen om er een winkel op te starten."

Op basis van een studie en een eigen bevraging stelden de twee vast dat Izegem door de bereikbaarheid, het grote aanbod van detailhandel en de randparkings een hoge aantrekkingskracht heeft op de inwoners van nabijgelegen gemeenten. "Maar er zijn ook enkele negatieve elementen", stelt Motte. "In Izegem zijn er te veel kleine winkels in het centrum, de handelspanden zijn veelal te duur en te oud, het centrumgebied is te uitgestrekt en de grote trekkers situeren zich buiten het stadscentrum, in de omgeving van de N36."

Om dat tij te keren, reikt N-VA enkele oplossingen aan. "We stellen voor om op zaterdag een gratis bus in te leggen tussen het Frunpark en het Izegemse handelscentrum. Daarnaast willen we een werkgroep 'Izegem winkelt' onder leiding van een centrummanager oprichten. Er moet ook een duidelijke winkelwandelroute en een parkeerroute komen", zegt Himpe.

"Er is ook nood aan citymarketing voor grote evenementen en N-VA wil een digitaal loket oprichten waarbij de stad Izegem gepromoot wordt aan potentiŽle investeerders. Dat vraagt ook de nodige financiŽle stimuli. We denken daarbij aan gevelreinigings-, inrichtings-, vestigings- en huurkostsubsidies en aan een belasting op leegstand van winkelpanden die wegvalt als er investeringen gedaan worden in het handelspand."

Om het plan budgettair mogelijk te maken, stellen beide raadsleden voor om in de periode 2011-2015 een deel van de winst van het autonoom gemeentebedrijf Etiz in te zetten.

(Frank Meurisse)