Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem en Ingelmunster vragen lichtkegels voor veilige asverschuiving

Het Nieuwsblad

27 maart 2010

De asverschuiving op de grens van Ingelmunster en Izegem was de kers op de taart van de heraanleg van de Izegemstraat in Ingelmunster. Het verkeer dat richting Ingelmunster rijdt, moet er uitwijken en snelheid minderen voor een vluchtheuvel. Een verkeersbord duidt de asverschuiving aan. Maar recent nog werd de signalisatie overhoop gereden en dat was niet de eerste keer.

Schepen Dirk Van Walleghem (CD&V) kreeg daarover een vraag van Kurt Himpe (N-VA) op de jongste commissie voor verkeer en mobiliteit. "Sinds de aanleg van de asverschuiving gebeurden er tal van ongevallen. Op de asverschuiving werden enkele paaltjes geplaatst, maar lichtkegels ontbreken en dat is zeker een oorzaak van de ongevallen."

Ingelmunster en Izegem gaan nu samen een brief schrijven naar het agentschap Wegen en Verkeer met de vraag verlichte verkeerskegels te plaatsen. "Bij de opening stelden we zelf vast dat de locatie onvoldoende verlicht was", legt schepen Van Walleghem uit. "Bleek dat de administratieve molen niet snel genoeg had gemaald om die verlichting al te plaatsen. We hebben toen onmiddellijk extra verlichting voorzien." Van kegels was in de plannen totaal geen sprake. Wel had de aannemer de nodige kabels voorzien. In hun gemeenschappelijk schrijven dringen beide gemeenten nu aan op een snelle plaatsing. "Dat zal de veiligheid inderdaad ten goede komen", besluit de schepen.

(Frank Meurisse)