Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Gevel oude post scheurt

Het Nieuwsblad

23 december 2010

Van het vragenkwartiertje tijdens de gemeenteraad maakte raadslid Kurt Himpe (N-VA) gebruik om de toestand van de oude Post aan te kaarten.

‘Uit een studie blijkt dat de oude Post met stabiliteitsproblemen kampt. Buurtbewoners wezen me voordien op barsten in de gevel', zegt Kurt Himpe.

Tijdens de jongste raadszitting stelde Himpe vragen over die studie. Burgemeester Gerda Mylle (CD&V) antwoordde dat er waterinsijpeling is in de gevel, waardoor die scheurt. Of er binnen schade is, moet nog blijken.

‘Het pand van de oude Post, op de hoek van de Roeselaarsestraat en de Baron de Pélichystraat, dateert van 1897 en werd tot 1981 gebruikt door De Post. In 1981 werd het gebouw beschermd als monument om zijn artistieke waarde. ‘In 1998 werd de eigenaar van het pand gerechtelijk vervolgd en veroordeeld wegens verwaarlozing van een beschermd monument', weet Himpe.

‘Sinds midden 2002 is het gebouw opgenomen in de inventaris van de leegstaande gebouwen. De eigenaar is in een faillissement betrokken en het stadsbestuur kreeg intussen van de curator alle gegevens, zodat alles via die weg afgehandeld kan worden.'

De stadssecretaris kon nog melden dat de stabiliteitsstudie overgemaakt werd aan de curator, die nu stappen moet ondernemen. Zo moet de schade binnen vastgesteld worden, waaruit moet blijken of er direct gevaar is voor voorbijgangers. ‘Ik ben tevreden dat er alert gereageerd werd. In dergelijke situaties kan niets aan het toeval overgelaten worden', besluit Himpe.

(Frank Meurisse)