Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Gemeenten willen dringend lichtkegels

De Streekkrant

7 april 2010

Pal op de grens van Izegem en Ingelmunster, tussen de Izegemstraat en de Gentseheerweg, bevindt zich sinds kort een asverschuiving. Een aantal bestuurders liet zich al verrassen en reed in op de signalisatie...

De asverschuiving vormde eigenlijk het orgelpunt van de heraanleg van de Izegemstraat op Ingelmunsterse bodem. Het verkeer dat richting Ingelmunster rijdt moet uitwijken en automatisch snelheid verminderen voor de vluchtheuvel die er werd aangelegd. De gemeente opteerde, mede op aanraden van politiezone Midow, om toegangspoorten te creëren bij het binnenrijden van de dorpskom. Een aantal chauffeurs liet zich echter al verrassen en reed de signalisatie overhoop, met of zonder vluchtmisdrijf.

Tal van ongevallen

"Aanvankelijk waren wij helemaal niet bij het project betrokken", zegt schepen Dirk Van Walleghem (CD&V) van Izegem. "Enkel toen bleek dat een tuinbouwer op grondgebied Izegem moeilijk nog zijn oprit zou in- en uit kunnen rijden, zijn we even tussengekomen." Toch kreeg de schepen op de commissie voor verkeer en mobiliteit een vraag toegeschoven van commissielid Kurt Himpe (N-VA). "Sinds de aanleg van de asverschuiving gebeurden er tal van ongevallen. Lichtkegels ontbreken echter en dat is zeker de oorzaak van de ongevallen", aldus Himpe.

"Bij de opening stelden we zelf vast dat de locatie onvoldoende verlicht was. Bleek dat de administratieve molen niet snel genoeg gedraaid had om die verlichting daar al te plaatsen", geeft schepen Van Walleghem nog aan. "We hebben toen onmiddellijk extra verlichting voorzien." Door een gezamenlijk schrijven dringen beide gemeenten nu aan op een snelle plaatsing van kegels.

(Frank Meurisse)