Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Fietstunnel komt er

De Weekbode

4 juni 2010

De fietstunnel onder de N36 komt er. Ook de gemeenteraad gaf nu het fiat. Kurt Himpe zette vraagtekens bij het gekozen tracé.

De fietstunnel onder de N36 om de grote stroom (dagelijks 400) aan fietsers over (en straks dus onder) de N36 te loodsen komt er. In totaal zal het project 1.414.670 euro kosten, stad Izegem neemt daarbij ruim 450.000 euro voor haar rekening. De tunnel zal via de Meensesteenweg achter het Essostation zich een weg onder de N36 banen en dan via de Kortestraat aansluiting maken op de Meensestraat en de Burg. Vandenbogaerdelaan.

Kurt Himpe (N-VA) bleef echter kritisch: “Fietsers die vanuit het centrum richting Bosmolens willen, moeten drie maal de weg dwarsen. De tunnel biedt ook geen oplossing voor voetgangers en fietsers die zich op de as Roeselare-Harelbeke bevinden.”

Schepen Van Walleghem wond zich een beetje op: “Doe een beter, haalbaar voorstel, en daar hebt u de kans toe gekregen, en dan passen we het toe. Maar dat is er gewoonweg niet. Of het is niet betaalbaar. Een tunnel met een vierarmenkruispunt onder de rotonde is natuurlijk het summum. Maar het zit daar vol leidingen en de kostprijs zou niet te dragen zijn.”

Raadslid Vansteeland (Open VLD) trad de schepen bij door te stellen dat een 100 procent dekkende oplossing niet bestond.