Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Eerherstel voor waterput onder Grote Markt?

Het Laatste Nieuws

23 augustus 2010

De historische waterput die onder de Grote Markt van Izegem steekt, krijgt dan misschien toch nog eerherstel. Heemkundige kring Ten Mandere vraagt extra aandacht voor de put bij de heraanleg van de Grote Markt, en het stadsbestuur staat positief tegenover de oproep.

De grootste pleitbezorger van de historische waterput was ongetwijfeld voormalig Izegems burgemeester Willy Verledens (sp.a). Verledens wou die destijds in volle glorie laten herstellen. De handelaars verzamelden in een petitie evenwel meer dan zesduizend handtekeningen, omdat de put te veel parkeerplaatsen zou innemen. Resultaat: de waterput bleef ondergronds. Nu de heraanleg van de Grote Markt voor de deur staat, vraagt heemkundige kring Ten Mandere echter toch een eerherstel voor de historische constructie.

Plexiglas

"We dachten bijvoorbeeld aan een plaat in plexiglas of één of andere gravure op het oppervlak van de Markt, precies daar waar de put zich bevindt", stelt Kurt Himpe van Ten Mandere. "Het plexiglas lijkt ons niet echt werkbaar", reageert schepen Dirk Van Walleghem (CD&V).

Windroos

"Maar misschien moeten we op die plek wel een soort windroos op de bodem installeren, bijvoorbeeld in de vorm van een gravure of koperen plaat." Het stadsbestuur zal ook bekijken of het mogelijk is om de put tijdens de werkzaamheden aan de Markt op een grondige manier te laten onderzoeken door archeologen.

(Piet Van Coillie)