Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Communicatie wegenwerken

De Streekkrant 

6 oktober 2010

Raadslid Kurt Himpe (N-VA) is vragende partij om de communicatie over openbare werken nog uit te breiden. Hij vindt dat die op sommige vlakken niet optimaal is. Schepen Dirk Van Walleghem (CD&V) spreekt dat tegen.

Raadslid Kurt Himpe: "De stand van zaken van de openbare werken in de stad is nu al online raadpleegbaar, maar heel wat bezoekers van de website vinden de informatie niet. Daarom vragen we het stadsbestuur om de informatie toegankelijker te maken, door bijvoorbeeld het opstarten van een aparte webverwijzing of een rechtstreekse link naar de webpagina. De stad ontwikkelde al een speciaal logo "Mobiel in Izegem" dat op alle informatie afgedrukt wordt. Een andere mogelijkheid is om op die pagina een kaart te plaatsen waarop de bezoekers onmiddellijk zien in welke straten er werken aan de gang zijn. Met een muisklik krijgen ze dan een infofiche over die specifieke werken. Ook het versturen van een nieuwsbrief kan meer gebruikt worden.

Schepen Dirk Van Walleghem: "Met de technische dienst hebben we altijd alles op alles gezet om iedereen te verwittigen. We versturen op voorhand telkens brieven naar bewoners in een buurt waar er openbare werken zijn en via een precampagne brengen we iedereen op de hoogte. Zo investeerden we in signalisatie op cruciale punten en werden er Unizo-borden geplaatst zodat klanten makkelijk de lokale winkel vinden. Het enige wat we kunnen overwegen is een extra link op de website te plaatsen, maar is dat wel opportuun? Hoeveel mensen kijken er daadwerkelijk op het internet als ze de dag ervoor in Izegem moeten zijn? Je kan de mensen helaas nooit genoeg verwittigen. Toch overschrijd je op een bepaald moment de grens van je capaciteiten."

(VADU)