Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bushalte in de Italianenlaan?

De Weekbode

16 april 2010

Tijdens de jongste zitting van de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit stelde gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) voor om de tijdelijke bushalte in de Italianenlaan te bestendigen. Heel wat leerlingen van het Izegemse VTI maken immers gebruik van deze tijdelijke halte.

"Door de werken in de Dirk Martenslaan plaatste De Lijn een tijdelijke halte in de Italianenlaan ter vervanging van de halte Sint-Louis van lijn 81 Roeselare - Izegem - Waregem - Anzegem. Ook de andere lijnen bedienen die halte omdat ook hun tijdelijke reisweg langs de Italianenlaan wordt omgeleid. Sinds de ingebruikname van de tijdelijke halte dicht bij de technische school maken meer en meer leerlingen er gebruik van", stelt raadslid Himpe. "Vandaar de vraag om deze tijdelijke halte te bestendigen."

In een eerste reactie laat De Lijn weten dat een aanpassing van de officiŽle reisweg(en) in het kader van het huidige besparingsplan van De Lijn niet aan de orde is. Daarom zullen alle lijnen opnieuw de normale reisweg volgen als de werken in de Dirk Martenslaan achter de rug zijn.

Vanuit de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit zal ook een vraag gesteld worden aan De Lijn om de bushalte in de Italianenlaan te bestendigen.