Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bouwwerken berokkenen schade aan naburige panden

Het Laatste Nieuws

26 november 2010

Enkele handelaars uit de Brugstraat ondervinden nogal wat overlast van de werken voor hun deur. Bij één zaak is een deel van de voorgevel naar beneden gekomen en is de vloer gebarsten, in een andere winkel steekt de vloer omhoog. "Die mensen moeten onze diensten bezoeken en dan komt het allemaal in orde", relativeert schepen Dirk Van Walleghem.

"Er wordt al maanden gewerkt in de Brugstraat en de gevolgen laten zich duidelijk merken in mijn zaak", zegt Frederik Dedeurwaerder van juwelenzaak De Solitair. "De vloer in mijn zaak vertoont een grote barst en een stuk van mijn voorgevel is naar beneden gekomen. Er zitten krassen in mijn etalage, mijn drempel ligt los en er staat water in de kelder. Ik begrijp dat er werken moeten gebeuren, maar deze problemen kan ik missen als kiespijn. Bovendien raken de zaken ook niet opgelost: de verzekering heeft de zaak geseponeerd en een vergoeding heb ik nog niet gezien."

Bij decoratiezaak Victoria, op de hoek van de Brugstraat en de Dirk Martenslaan, klinkt hetzelfde verhaal. "Ook ik heb water in mijn kelder. Maar ondertussen steken de keldergewelven ook omhoog, zodat er bobbels verschijnen onder het tapijt op de gelijkvloerse verdieping", vertelt uitbaatster Kaat Strobbe. "Mijn verzekering zegt dat ik foto's moet kunnen voorleggen van de situatie zoals ze voordien was. Maar wie maakt nu foto's van zijn kelder en zijn keldergewelven?", zucht Kaat.

Aangifte doen

Schepen van Openbare Werken Dirk Van Walleghem (CD&V) raadt de mensen aan aangifte te doen bij de diensten in het stadhuis. "We zijn al lang aan het werk in de Dirk Martenslaan, Grote Markt, Kasteelstraat en Brugstraat. In heel die periode hebben we maar drie aangiften van schadegevallen gekregen. Geen enkele daarvan kwam uit de Brugstraat. Ik heb die juwelier al dikwijls aangeraden langs te gaan bij onze diensten zodat we de zaak kunnen bekijken, maar dat heeft hij nog altijd niet gedaan. Je kunt nu eenmaal geen omelet maken zonder eieren te breken. Dat er al eens iets gebeurt, is jammer genoeg ergens wel logisch. Dat water in de kelders is bovendien maar een tijdelijk euvel en is ook normaal bij zulke werken."

Werken op schema

"Los daarvan zitten de werken perfect op schema. Onze mensen werken hard en het resultaat zal puik zijn. Ik vind het spijtig dat er dan vanuit de politiek toch weer iets gevonden wordt om zuur over te doen", besluit schepen Van Walleghem. Dat laatste is uiteraard bedoeld op N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe, die de kat de bel aanbond en de zaak op 6 december ook op de gemeenteraad zal brengen.

(Piet Van Coillie)