Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bouwvallig pand tegen Batjes gesloopt

Het Laatste Nieuws

26 mei 2010

De voormalige kledingzaak Camille, op de hoek van de Kloosterstraat en de Roeselaarsestraat in Izegem, moet tegen het Batjesweekend van eind juni gesloopt zijn.

N-VA - raadslid Kurt Himpe had het stadsbestuur gevraagd om het leegstaande pand dringend te inspecteren. "De hoekwoning is enkele jaren geleden getroffen door een zware brand en werd eerder al ingepalmd door krakers. Het ziet eruit als een echt stort, vol ongedierte. Bovendien is er nu ook sprake van instortingsgevaar. Door het kapotte venster kan je zien dat het plafond van de gelijkvloerse verdieping helemaal aan het inzakken is. Daarom vraag ik het stadsbestuur een bijkomende inspectie uit te voeren naar de stabiliteit van de leegstaande panden en op basis daarvan extra maatregelen te nemen."

De eigenaar van het gebouw heeft plannen om op die plek een nieuwbouw te realiseren, maar de vergunningen laten op zich wachten. De sloopvergunning zou wel aangevraagd zijn. Het stadsbestuur speelt nu op veilig en schakelde inmiddels de inspectie voor volksgezondheid en milieu in. Als die zijn fiat geeft, kan de stad het bouwvallige pand zelf laten slopen.

(Charlotte Degezelle)