Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Asverschuiving is levensgevaarlijk"

Het Laatste Nieuws

23 juli 2010

Buurtbewoners en politieke oppositiepartijen uit Izegem en Ingelmunster zijn het met elkaar eens: de asverschuiving in de Gentseheerweg, op de grens van de beide gemeenten, is levensgevaarlijk. "Het is maar een kwestie van tijd totdat er zware ongevallen gebeuren", vinden Izegemnaar Kurt Himpe en Ingelmunsternaar Kurt Windels.

Bij de heraanleg van de Gentseheerweg is vlak op de grens tussen Izegem en Ingelmunster een snelheidsremmer ingebouwd. Een asverschuiving verplicht bestuurders die uit de richting van Izegem komen, de snelheid te minderen om even te kunnen uitwijken naar rechts. Volgens Kurt Himpe (N-VA) en Kurt Windels (De Brug) is er evenwel van alles mis met die verschuiving. "Het idee op zich is zeker niet verkeerd. Het probleem is de uitwerking ervan", stelt Windels. "De verschuiving is vooral erg slecht aangeduid", pikt Himpe in. "Wie uit de richting van Izegem komt, mag op die plek nog steeds 70 per uur. Plots komen de bestuurders dan aan die drempel, en velen raken daardoor verward. Dikwijls rijden ze de verschuiving zelfs aan de linkerkant voorbij. Er zijn ook al tal van borden stuk gereden", zegt Himpe. "Het is een kwestie van tijd voordat een bestuurder bruusk uitwijkt naar het fietspad, en daar een fietser van de baan maait", stelt zijn collega Windels. Himpe: "De weg wordt beheerd door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Izegem en Ingelmunster hebben het probleem al samen aangekaart, maar blijkbaar bracht dat niet veel zoden aan de dijk. Er zijn deze week nieuwe paaltjes geplaatst, maar veel zullen die niet helpen. Lichtkegels zouden al een veel betere oplossing kunnen zijn."

Piepende banden

Dat beide gemeenteraadsleden niet overdrijven, kan Elise Deboo beamen. Zij woont pal aan de asverschuiving en is een 'bevoorrechte' getuige. "Vooral 's avonds en 's nachts veroorzaakt die verschuiving gevaarlijke situaties", zegt ze. "Als ik in mijn bed lig, hoor ik dikwijls banden piepen op die plek. En 's morgens zie ik geregeld ook de resten van verkeersborden in de straat slingeren. Er zouden inderdaad wel maatregelen genomen mogen worden om dat drempeltje zichtbaarder te maken."

Kickback-palen

Hilde Vankeirsbilck (CD&V), de Ingelmunsterse schepen van Verkeer, erkent het probleem. "We hebben nu zogenaamde kickback-palen gezet. Die reflecteren en zitten niet verankerd in de grond, dus dat zou het punt toch al iets veiliger moeten maken. AWV heeft ook kabels gelegd om lichtkegels te plaatsen, maar momenteel lijkt dat niet echt hun prioriteit. Omdat de persoon die deze zaken regelt momenteel in verlof is, kan ik er verder spijtig genoeg weinig over meedelen."

Kurt Himpe uit Izegem en Kurt Windels uit Ingelmunster op de bewuste asverschuiving aan de Gentseheerweg. (Foto JVK)

(Piet Van Coillie)