Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Waarom prinses Astrid in De Leest?"

De Weekbode

11 december 2009

De gemeenteraad werd geopend met de eedaflegging van Rita Vermeersch als nieuw gemeenteraadslid en de installatie van Peter Defreyne als voorzitter van de gemeenteraad.

De Leest en de opening ervan zorgde eens te meer voor beroering. Burgemeester Gerda Mylle kondigde aan dat er met de firma Durlet onderhandeld was over een vorm van sponsoring om zo zes design-zitmeubelen, die de blikvanger van de foyer moeten worden, te kunnen aankopen. "We kregen 60 procent korting, een mooie geste van een Izegems bedrijf", vond de burgemeester. Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) vond dat De Leest al veel te duur was en dat een "schroefzetel" met korting voor 1.350 euro nog duur is. Bij de eindafrekening van de "elektriciteitscabine Vrijetijdspark zuid" bleken er meerwerken te zijn uitgevoerd. "De Leest is gewoon synoniem voor meerwerken," merkte Kurt Himpe (N-VA) schamper op.

Op het einde van de raad zorgde De Leest opnieuw voor beroering. Vlaams Belang kantte zich tegen de uitnodiging van prinses Astrid om De Leest te komen openen. "Cultuur is altijd al een Vlaamse materie geweest. Wat komt iemand van het koningshuis hier in godsnaam doen? En hoeveel moet dat kosten? De staatsveiligheid zal ons alvast niet moeten komen screenen, want wij komen niet!" Burgemeester Gerda Mylle zei dat de idee voor het uitnodigen van een lid van de koninklijke familie van een ambtenaar kwam en dat ze zelf verbaasd waren dat iemand er ook effectief op inging.

Minister Hilde Crevtis komt de openingstoespraak geven en dat zinde de oppositie niet. "Dat je Joke Schauvlieghe als Cultuurminister uitnodigt, begrijpen we. Maar als die niet kan, denk je toch in de eerste plaats aan de Izegemse minister Bourgeois", vond Piet Seynaeve van N-VA en werd daarbij bijgetreden door de andere oppositiepartijen. Burgemeester Mylle: "Als we zien hoe N-VA ondermeer op de site van meneer Himpe te keer gaat tegen De Leest, dan wilden we minister Bourgeois niet in een moeilijke situatie brengen. Maar hij is uiteraard een van de vooraanstaande genodigden en zijn naam zal vermeld worden op de gedenkplaat."

Stationsbuurt

De nieuwe stationsomgeving kreeg de goedkeuring van alle partijen, maar er waren ook bedenkingen. "Waarom wordt eerste de pers ingelicht en pas dan de gemeenteraad", vroeg Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) zich af. NoŽl Vansteeland vreesde dan weer voor de grote implicaties op het handelsleven en verkeer in het centrum. "Eerst de werken aan de Grote Markt en daarna dit..." N-VA vond dan weer dat 10 miljoen euro voor de rechtzetting van een historische blunder (centrumbrug) behoorlijk veel geld was.

(Wouter Vander Stricht)