Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Vier duplex-appartementen

De Weekbode

13 november 2009

De Izegemse Bouwmaatschappij kon vorige week dinsdag nog eens uitpakken met een inhuldiging. Het ging om twee keer twee duplex appartementen in de Stationsstraat 45 en de Hondstraat 24.

IBM-directeur Johan Denolf verheelde niet dat de inhuldiging vorige zomer al zijn beloop had moeten krijgen. "Onze maatschappij kocht het totaal verkrotte pand aan de Hondstraat al aan op 28 augustus 2003. De uitoefening van het voorkooprecht gebeurde met het oog op het verwerven van de achterliggende panden aan de Stationsstraat. De panden aan de nummers 45 en 47 gelegen werden op 24 juni 2004 aangekocht. Nog een jaar later kreeg het Bouwkantoor Lippens uit Diksmuide de opdracht om voor een bedrag van 390.000 euro plus btw het ontwerp van Izegemnaar Lieven Dejaeghere te realiseren. Bijna weer een jaar later startten de werken en het duurde uiteindelijk tot 5 februari 2009 vooraleer voorlopig kon worden opgeleverd. Toch zijn het twee prachtige gebouwen geworden door hun strakke belijning." 

Betaalbaar wonen

Kurt Himpe, gemeenteraadslid en vicevoorzitter van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, zei dat betaalbaar wonen vandaag in Vlaanderen onder druk staat. "Maar het woonbeleid krijgt in Izegem wél de aandacht van de beleidsmakers. De realisatie van vandaag, een vervangingsproject met vier duplex-appartementen, is daar een mooi voorbeeld van."

IBM-voorzitter en senator Myriam Vanlerberghe vond het zeer moeilijk om te bepalen welk type van woningen bij de oplevering zal voldoen aan de vraag van de kandidaat-huurders. "Een dergelijke realisatie in het centrum van onze stad is eigenlijk zeldzaam. Duplex-appartementen hebben de living en de keuken op een andere verdieping dan de slaapkamers. Uiteraard is de ligging een voorname troef, maar ook het wooncomfort voldoet aan de strengste eisen zodat het voor de toekomstige sociale bewoners aangenaam zal zijn om er te vertoeven. Onze doelgroep is hier alleenstaanden en koppels met maximaal één kind. De toewijzing komt er één van de volgende weken aan."

Het project aan de Camiel Ameyestraat 27 waar 12 sociale woningen komen zit nog in de pijplijn. Net als de renovatie van de oude Heilig Hartschool waar 17 éénslaapkamer-appartementen komen en vijf met drie slaapkamers. Tot slot hebben we nog het CSC-gebouw aan de Slagmeersenstraat 41. Daar moeten appartementen komen voor senioren gelinkt aan de site van de serviceflats Rode Poort.  

Op de foto zien we vlnr. directeur Johan Denolf, ondervoorzitter VMSW Kurt Himpe, voorzitter IBM Myriam Vanlerberghe, Didier Vandeputte, Renate Blondeel, ontwerper Lieven Dejaeghere, schepen Dirk Van Walleghem, architect VMSW Gaby Nuytten en Philippe Ameye (Foto Frank).

(Luc De Backere)