Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Prinses Astrid opent De Leest

Het Nieuwsblad

3 december 2009

De officiële opening van cultuurhuis en dienstencentrum De Leest op vrijdag 18 december zal gebeuren in aanwezigheid van prinses Astrid.

'Eigenlijk waren we zelf verrast dat het koningshuis op onze uitnodiging inging en zich laat vertegenwoordiger door prinses Astrid', bekent burgemeester en schepen van Cultuur, Gerda Mylle (CD&V). 'Het nieuwe gebouw zal tegelijk dienst doen als cultuurhuis én als OCMW-dienstencentrum. Een unieke combinatie, waarmee meteen de drempel tussen cultuur en het sociale luik wordt verlaagd. Vandaar ook onze uitnodiging aan het koninklijk hof om bij de opening aanwezig te zijn. Wij zijn dan ook blij verrast dat men daarop ingaat.'

Toch is niet iedereen even gelukkig met de aanwezigheid van de prinses. Het Vlaams Belang liet al weten te zullen wegblijven op de opening. Vlaams volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid Stefaan Sintobin noemt de aanwezigheid van Astrid bij de opening van een Vlaams cultuurhuis 'een blamage voor de Izegemse bevolking'. Vlaams Belang heeft het ook moeilijk met de kostprijs van De Leest, die opliep tot 6,5miljoen euro.

Intussen vernam Kurt Himpe (N-VA) als antwoord op een schriftelijke vraag dat de sanering van de vervuilde grond op de site van De Leest de komende vier jaar meer dan 12.000 euro per jaar zal kosten. Ook N-VA heeft het moeilijk met de factuur van het project.

Maar ondanks die kritiek van de oppositie wil het stadsbestuur van de opening van De Leest een groot feest maken. Na de officiële opening kan iedereen op zaterdag 19 en zondag 20 december van 10 tot 17 uur een kijkje nemen in het nieuwe gebouw. Tijdens het weekend tussen Kerst en Nieuwjaar kan iedereen één van de vele voorstellingen bijwonen. Naast de gratis concerten kost elke voorstelling 8 euro, maar met een combiticket van 15 euro kan je drie vertoningen bijwonen.

(Martin Tytgat)