Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Oppositie tegen ontwerp Grote Markt

Het Laatste Nieuws

2 september 2009

De gemeenteraad van Izegem heeft het ontwerp voor de heraanleg van de Grote Markt goedgekeurd. De markt moet in de toekomst een gezellige ontmoetingsplek worden en daarvoor moeten 36 parkeerplaatsen sneuvelen.

Over de geplande heraanleg van de Dirk Martenslaan en de Kasteelstraat was de gemeenteraad het maandagavond snel eens, maar de heraanleg van de Grote Markt bood wel opnieuw stof voor hevige discussies. Geen enkele oppositiepartij wou het voorliggende ontwerp goedkeuren. "Voor een effectieve goedkeuring van het dossier zijn nog te veel voorwaarden niet vervuld. Zo werd er nog geen haalbaarheidsstudie uitgevoerd voor een ondergrondse parking op de Korenmarkt. Ook vrezen we voor het goede verloop van de verkeersstroom van en naar de Grote Markt", zei Kurt Himpe van N-VA. Ook NoŽl Vansteeland van Open Vld vreest dat de heraanleg verkeerschaos met zich zal brengen.

Stefaan Sintobin van Vlaams Belang protesteerde vooral tegen het verlies van de parkeerplaatsen. "Ik vrees dat een verlies van 36 parkeerplaatsen, in combinatie met de komst van Frunpark, nefast zal zijn voor onze middenstand", stelde hij.

Tijdens de stemming onthielden N-VA en Open Vld zich, Vlaams Belang stemde tegen. Opmerkelijk: ook voormalig burgemeester Willy Verledens (sp.a), nochtans in de meerderheidsfractie, onthield zich. "In 2003 heb ik me ingezet voor het blootleggen van de historische waterput die onder de markt zit", vertelde hij achteraf. "Ik heb altijd gezegd dat ik burgemeester zou blijven totdat de waterput boven aarde zou zijn gekomen. Als ik me vandaag bij de stemming onthoud, is dat nog steeds uit ontgoocheling, omdat de waterput nooit opgegraven is geweest. En dus niet omdat ik het voorliggende plan op zich niet genegen zou zijn."

(Piet Van Coillie)