Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Om de haverklap ongevallen"

Het Laatste Nieuws

9 juni 2009

Het kruispunt van de Baronstraat en de Reperstraat blijft een erg gevaarlijke plek in het Izegemse wegennet. De jongste twee maanden gebeurden er zes ongevallen, waarvan drie in amper één week. De gemeenteraad gaat de plaatsing van verkeerslichten onderzoeken. Ondertussen plaatst de politie er borden "gevaarlijk kruispunt".

Liliane Comptaert baat een café uit op de hoek van de Baronstraat en de Reperstraat. Zij kan als geen ander getuigen dat het kruispunt een zwarte plek is in het wegennet. "Er gebeuren hier eigenlijk altijd al veel ongevallen, maar de jongste tijd gaat het van kwaad naar erger. Drie stuks in één week, dat is toch wel heel erg", zegt Liliane.

"Meestal gebeuren de ongevallen omdat chauffeurs uit de Reperstraat de Baronstraat willen oversteken zonder eerst goed uit hun doppen te kijken. En dikwijls rijden ze dan nog veel te snel. Er staat weliswaar een spiegel op het kruispunt, maar blijkbaar werkt die niet zo goed of wordt hij gewoon niet gebruikt", vervolgt Liliane, die de gevaarlijke situatie grondig beu is. Temeer omdat ze zelf al een paar keer aan een ramp is ontsnapt. "Op een zaterdag is er eens een wagen gestopt op twee centimeter van het venster van mijn café. Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als die het café binnengereden was", zucht Liliane. "Ook is er al eens iemand tegen mijn rolluiken geknald en de muur van mijn café begint al barsten te vertonen door de herhaaldelijke botsingen."

Borden

Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) plaatste het onderwerp op de agenda van de jongste commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit. Hij vroeg onder meer om na de aanleg van de rotonde op de Vijfwegen verkeerslichten te installeren op het kruispunt van de Rperstraat en de Baronstraat. Schepen van Mobiliteit Dirk Van Walleghem (CD&V) neemt wat dat betreft een afwachtende houding aan. "Eerst zullen we moeten onderzoeken of verkeerslichten wel een correcte oplossing zijn. Als dat zo is, moeten we ook nog beslissen of we de lichten niet beter plaatsen op het kruispunt van de Haaipanderstraat en de Baronstraat. Want ook dat is een gevaarlijke plek", aldus schepen Van Walleghem.

De politie zal alvast borden met de aanduiding "gevaarlijk kruispunt" plaatsen in de hoop het aantal ongevallen te beperken. 

(Piet Van Coillie)