Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Motie tegen windmolens goedgekeurd

Het Nieuwsblad

9 december 2009

Met uitzondering van de twee raadsleden van Groen! schaarde de hele gemeenteraad van Izegem zich maandagavond achter een motie van Vlaams Belang om de aanvraag van de firma Aspiravi voor de bouw van twee nieuwe windmolens in Kachtem negatief te adviseren.

Aspiravi wil langs de Zuidkaai en het kanaal Roeselare-Leie, in de buurt van de afrit Roeselare-Haven van de E403, twee windmolens bouwen. Het bedrijf uit Harelbeke vraagt daarvoor een milieuvergunning aan het Izegemse stadsbestuur, maar de plannen lokten al meteen een storm van protest uit. Vooral de inwoners van de naburige wijk Haverhof zijn er, gezien de nare ervaringen van veel inwoners van Kachtem met de twee windmolens van Electrabel in de Lodewijk de Raetlaan, niet gerust in.

Na de goedkeuring van de motie van Vlaams Belang ziet het er dus naar uit dat het stadsbestuur de milieuvergunning niet zal afleveren.

Nog meer eensgezindheid op de raad: ook de oppositiefracties tonen zich positief over de plannen voor de herinrichting van de stationsomgeving, waarbij de centrale brug ter hoogte van het stationsgebouw wordt "afgeknipt" zodat de Korenmarkt weer een gezellig plein kan worden. "De bouw van de brug was een historische blunder en het is goed dat die nu wordt rechtgezet", stelt Kurt Himpe van N-VA. Maar samen met hem waarschuwen ook Vlaams Belang en Open VLD voor de zware financiŽle repercussies van het plan, dat de stadskas tien miljoen euro zou gaan kosten.

Intussen vond in de gemeenteraad een stoelendans plaats. Door het ontslag van gemeenteraadslid Herman Jonckheere, ook voorzitter van de gemeenteraad, diende een nieuwe voorzitter gekozen. CD&V schoof daarvoor Peter Defreyne naar voren. Daardoor wordt Ann Van Essche nu fractieleidster van CD&V en krijgt CD&V er met Rita Vermeersch een nieuw raadslid bij.

(Martin Tytgat)