Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Korte zitting als afsluiter

De Weekbode

18 december 2009

De commissieleden van de COW&M kregen voor hun laatste vergadering van 2009 een kleine agenda voorgeschoteld. Blikvanger was het eindrapport voor de nieuwe stationsomgeving waarover we het vorige week al uitgebreid hadden.

Schepen Dirk Van Walleghem (CD&V) liet aan de commissie weten dat op vrijdagvoormiddag 4 december de offertes voor de herinrichting van de Dirk Martenslaan - Kasteelstraat en Grote Markt zullen worden opgemaakt zodat de realisatie weer een stapje dichter bij kan komen.

Bij de evaluatie van de laad- en loszone in de Marktstraat werd voorgesteld om de zone te voorzien van geschilderde, arcerende lijnen. "Uit een brief van de winkeliers kunnen we opmaken dat de zone nu heel dikwijls bezet is door een geparkeerde auto, wat dan weer het laden en lossen erg bemoeilijkt." 

Frunpark

Raadslid Kurt Himpe (N-VA) wilde verkeersborden laten aanbrengen in de Gistelstraat ter hoogte van de Nachtegaalstraat. "In die bocht in de weg zie je de auto's uit de tegenovergestelde richting absoluut niet komen." De politie zal het onderzoeken. Bij de politie waren ook vragen van bewoners van de Meulebeeksestraat binnengekomen.

Inspecteur Ferdi Vlaeminck liet weten dat ter hoogte van het voormalig café De Liester op het snijpunt met de Wezestraat voorrang van rechts geldig is. "Misschien zou het beter zijn als we van de Meulebeeksestraat de hoofdweg maken, zoals op het grondgebied van Meulebeke zelf. Het instellen van zone 50 en het weren van zwaar vervoer moet eerst nog bekeken worden."

De schepen zelf werd gepolst naar de opportuniteit van een zebrapad in de Krekelmotestraat. "Dit lijkt mij een redelijke vraag. Er zouden heel wat mensen te voet van het Frunpark naar het warenhuis Aldi gaan en vice versa. We kunnen de politie ter plaatse sturen om te zien waar precies het pad zou moeten komen te liggen."

(Luc De Backere)