Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Geen Postpunt in Emelgem

De Zondag 

4 januari 2009

De Post is voorlopig niet van plan om een Postpunt in Emelgem te openen. Dat blijkt uit het antwoord van de bevoegde federale minister op een parlementaire vraag die N-VA - gemeenteraadslid Kurt Himpe liet stellen.

Op 24 september 2007 sloot het postkantoor in Emelgem definitief de deuren. Sindsdien wordt geijverd voor de opening van een Postpunt in de deelgemeente. "In het kader van de reorganisatie van het kantorennetwerk werd het Emelgemse postkantoor gesloten en er kwamen twee Postpunten in Izegem. Volgens De Post zijn deze twee Postpunten niet in Emelgem gelegen, maar door de relatief korte afstand kunnen ze instaan voor de dienstverlening ten aanzien van Emelgem", stelt de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven. Een flauw argument volgens raadslid Himpe: "Beide Postpunten zijn voor Emelgemnaars verder gelegen dan het postkantoor in Izegem."

Himpe betreurt de beslissing van De Post om nog niet in te gaan op het argument dat Emelgem in volle expansie is. Maar het antwoord van de minister laat op dat vlak nog een opening: "Het netwerk van postkantoren en Postpunten zal in de toekomst aangepast worden aan de demografische, economische en commerciŽle evoluties".

(MI)